Over de Friends van Frankie

Een bron van inspiratie voor de collecties van Frankie & Friends is het idee van vriendschap. Wat zijn vrienden? Wie kunnen je vrienden zijn? Als je nog klein bent dan kun je vrienden zijn op heel veel manieren.

Wie kent er niet een kind met een ‘ denkbeeldig vriendje ‘ ┬ádie er is om tegen te praten, of om via te praten. Mijn dochter had een tijdlang een denkbeeldig vriendje tot ze hem niet meer nodig had en hij zonder veel ceremonie werd doorgetrokken. (wellicht toch meer impact die dode goudvis dan we dachten)

Maar het gaat veel verder, in de fantasiewereld van een kind kan alles een vriend zijn. Of het nu de knuffel is, de hond of het buurjongetje en zelfs de steen die trouw elke dag in de jaszak meegaat.

Vraag een klein kind zijn gezin te tekenen en je moet opkijken dat de hond, de goudvis en de favoriete teddy op een lijn worden getekend met de ouders en broertjes of zusjes. Als je klein bent kan alles nog en deze openheid moeten we koesteren vinden we.

De wereld van mogelijkheden en fantasie hebben daarom we vertaald naar de naam Frankie & Friends en deze inspiratie zie je ook terug in de artworks op bijvoorbeeld onze t-shirts en sweaters.